Mikä on saunajurtta?

Saunajurttayrittäjänä kuulen toistuvasti kysymyksen ’Saunajurtta, mikä se on?’ Pyrin nyt vastaamaan siihen kysymykseen ja samalla kertomaan viimeisen vuoden aikana asiakkaiden kokemuksia saunajurtasta.

Taustaa
Saunajurtta ulkoa
Saunajurtta ulkoa

Saunajurtta on sauna, joka on rakennettu jurtan sisälle. Jurtta on Keski-Aasian paimentolaisten perinteinen asumus. Saunajurtta on rakennettu Suomessa käsityönä säilyttäen perinteiset jurtan muodot ja rakenteet kuitenkin kestämään pohjolan ilmastoa. Rakenteissa on käytetty suomalaista puuta. Sisäkangas on 100% huovutettua lampaanvilla ja suojakangas on käsiteltyä puuvilla/polyesterikangasta. Kangas on tehty kestämään vettä, tulta ja hometta. Se hengittää ja eristää tarkoituksenmukaisesti. Lisätietoa jurtasta ja sen rakennustekniikasta löydät täältä.

Jos ei sauna, viina ja terva… hoitosaunat
Saunajurtta sisältä
Saunajurtta sisältä

Koska olen saunaterapeutti ja intohimoni on sauna, sen terveysvaikutukset ja siellä tehtävät kansanperinteisiin nojaavat saunahoidot, halusin saunajurtasta ensisijaisesti hoitosaunan. Saunajurtta itsessään on hoitava, koska se tarjoaa lempeät, ei liian kuumat ja happirikkaat löylyt. Siellä voi köllötellä pitkät pätkät tukahtumatta, joka tietenkin kasvattaa saunan terveysvaikutuksia. Se on esteettisesti kaunis ja se on sisältä tunnelmaltaan ainutlaatuinen. Siellä voit todellakin päästää aistit valloilleen, pysähtyä ja nauttia. Kun saunotuksiin lisätään hoitoja ja hiljentymistä tai tarinointia, elämys on taattu.

Kokemuksia, omia ja asiakkaiden
Tyytyväisiä asiakkaita
Tyytyväisiä asiakkaita

Saunajurtassa luonto on aina läsnä. Tuuli, sateen ropina, kosken kohina, lintujen laulu tai ulkoa kantautuvat tarinoinnit. Koivuvihdan tuoksu, puukiukaan tulen loimu, puiden ritinä, turvenaamiot tai villiyrttijalkakylvyt – luonto hoitaa. Yrittäjänä päivän kiireet päättyvät siihen, kun raapaisen ensimmäisen tulitikun lämmittääkseni saunajurtan asiakkaille. Joka kerta se on aina yhtä ihanaa ja maadoittavaa. Siksi rakastan tätä työtä.

Asiakkaiden palautteet saunajurtasta ovat olleet ylistäviä. Parhaimmillaan asiakkaat ovat köllötelleet lauteilla kaksi tuntia välillä koskessa pulahtaen. Atoopikoilta olen saanut palautetta, että iho tuntuu ihanalta saunajurtassa saunomisen jälkeen, kenties lampaanvilla luovuttaa saunan höyryihin hoitavia aineita. Eniten olen saanut palautetta siitä, että löylyt todella ovat lempeät ja saunassa jaksaa istua kauemmin kuin normaalissa saunassa. Mieli on virkeä ja ajatukset puhdistuneet saunajurtassa saunomisen jälkeen.

Saunajurttapaketit

Villiyrttijalkakylpy
Villiyrttijalkakylpy

Elämyspaketteja on tarjolla moneen makuun. Toiset kaipaavat hiljentymistä, läsnäoloa, meditaatiota – toiset sitä, että saa kivalla porukalla käydä läpi päivän, viikon, kuluneen kvartaalin herättämiä ajatuksia. Saunassa kaikki ovat tasavertaisia ja siellä kunnioitetaan toinen toistaan.

Saunaelämys voidaan myös räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaiseksi.

Saunajurtan voi myös tilata tapahtumiin ja juhliin lisäsaunaksi. Tiedustelut: anu@hyvinvointikaarnikka.fi / 040 0703 582