Yksilöhoidot

Lupa nukahtaa, hetki aikaa vain omaan hyvään oloon. Valittavanasi on haudehoitoja, kuivakuppaus eli imukuppihieronta sekä Yrttien voima -pesukuorinta. Hoidoissa käytetään hyvinvointia edistäviä luonnonmateriaaleja. Mitä tänään laitetaan?

IMG_9504 (2)

Haudehoidot ovat kokovartalohoitoja, joissa käytetään asiakkaan tarpeiden mukaisesti valittuja luonnonmateriaaleja. Valittanavasi ovat turve, savi, nokkonen ja koivu.
Kaikissa haudehoidossa keho pestään ja kehoa lämmitellään saunan lauteilla. Tämän jälkeen iho huuhdellaan ja keholle levitetään haudeseos, jonka jälkeen asiakas kääritään kapalomaiseen kääreeseen. Hauteessa ollaan noin 45 minuuttia, mutta koko hoito kestää noin 90 minuuttia. Hoidon aikana tarjoillaan luomumehua ja hoidon jälkeen luomuyrttiteetä sekä pientä purtavaa.
Turvetta käytetään muun muassa iho-ongelmien hoitoon, reumaattisten kipujen ja särkyjen lievittämiseen. Turpeesta voi olla apua myös vaihdevuosien hoitoon. Turvehoito pistää aineenvaihdunnan liikkeelle ja on näin ollen erittäin puhdistava hoito, joka virkistää mieltä, rentouttaa ja poistaa stressiä.
Savi on ravitseva ja puhdistava luonnonmateriaali, joka sopii erinomaisesti puhdistavaan hoitoon. Hoidoissa savi toimii korjaavalla ja vahvistavalla tavalla. Sitä on aikoinaan käytetty mm. reuman sekä keuhkotautien hoidossa.
Nokkonen lisää ihon pintaverenkiertoa, jolloin se lievittää lihaskipuja, auttaa reuman oireisiin sekä poistaa nestettä ja turvotuksia. Siitä voi olla apua ihottumien hoidossa ja sillä on yleisesti elimistöä vahvistava, virkistävä ja vastustuskykyä lisäävä vaikutus. Nokkossauna on ehdoton, kun haluat kokea voimauttavan saunaillan.
Koivu virkistää ja voimistaa sekä parantaa immuunipuolustusta ja puhdistaa tehokkaasti kehoa kuona-aineista. Koivu sopii jo tuoksunsa puolesta erityisen hyvin kesän saunailtoihin, mutta toimii myös talvi-illoissa kesämuisteloihin. Koivuseoksesta voidaan toteuttaa myös haudehoito esimerkiksi polttareiden päähenkilölle.
Kesto noin 90 min
Hinta 80 €/henkilö


Day-spa. Young woman relaxing in healthy spa salon. Girl having cupping-glass massage. Bodycare and alternative therapy.

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto. Kuivakuppauksessa ei tehdä haavoja. Hieronta suoritetaan erikokoisilla silikonisilla imukupeilla. Imukupin alle syntyy alipaine, jolloin kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Hieronta tapahtuu liu’uttamalla kuppia tai pitämällä kuppia paikallisesti kipupisteen päällä. Joskus käsittelyn jälkeen voit havaita ihon punotusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne häviävät parissa päivässä.

Tällä vanhalla menetelmällä on hoidettu mm. lihas- ja nivelkipuja, iskiasta, lihasten jännitystiloja jne. Kuivakuppaus on erittäin tehokas hoitomuoto ja jo 20 minuutin käsittely vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Kuivakuppauksesta voi saada myös apua myös kosmeettisen selluliitin hoitoon.

Kaarnikan kuivakuppaus toteutetaan lämpöpeitteen päällä, jolloin keho pysyy lämpimänä koko hoidon ajan. Hierontaöljyyn lisätään asiakkaan tarpeiden mukaisesti eteeristä öljyä ja hoidon jälkeen asiakas lepää lämpöpeitteeseen käärittynä 10-15minuttia. Hoidon jälkeen asiakkaalle tarjotaan yrttiteetä ja pientä naposteltavaa. Kotona on hyvä nauttia runsaasti vettä, koska hoito pistää nesteitä liikenteeseen.

Esteet kuivakuppaukselle:

 • huomattavasti heikentynyt lihaskunto
 • silikoniallergia
 • iho-ongelmat tai sairaudet ( rikkonainen iho)
 • suonikohjut
 • kohonneet luomet
 • sydänsairaudet tai niihin liittyvät lääkitykset
 • hemofilia, anemia
 • diabetes (voidaan hoitaa osittain)
 • fibromyalgia
 • akuutissa vaiheessa oleva reuma
 • leikkaukset (lääkäriltä lupa)
 • kuume tai muut flunssaoireet
 • verta ohentavat lääkkeet
 • raskaus
 • syöpä

Hoidon kesto noin 60-75min
Hinta 60 €/henkilö


lavender-74289_1280

Yrttien voima -pesukuorinta hoitaa ihoamme, joka on suurin erittävä ja suurin tunteva elimemme. Hoito sopii hyvin atooppiselle ja kuivalle iholle, mutta myös rasvaiselle iholle, koska hoito tasapainottaa ihon talineritystä. Hoidossa käytetään 37 yrtin luomupakurisaippuaa, joka levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa saunan lämmössä noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen saippua huuhdellaan iholta pois ja kylpyhuoneessa tehdään kuorintapesu koko keholle käyttäen kuorintakinnasta. Kuorintapesun jälkeen ihoa ja kehoa lämmitellään vielä saunan lauteilla, ja ihon huuhtelun jälkeen tehdään kevyt kokovartalohieronta luomukookosöljyllä. Hoidon aikana tarjoillaan luomumehua ja hoidon jälkeen luomuyrttiteetä sekä pientä purtavaa.
Hoidon kesto noin 75 min
Hinta 65 €